Tanévnyitó

Rendhagyó tanévet zártunk az előző évben, és ez a tanév is a szokásostól eltérően indult a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában.

Az egészségügyi helyzetre való tekintettel idén a tanévnyitó műsort az osztályok a tantermükben rádión keresztül hallgatták végig. Az ünnepséget iskolánk lelkiigazgatója, Kovács Csaba atya imával nyitotta, s beszédében ismertette iskolánk idei jelmondatát: „…éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz.”

A Himnusz eléneklése után után iskolánk igazgatónője Dr. Pappné Petrasevits Anasztázia mondta el ünnepi beszédét, amelyben arra buzdított mindenkit: diákokat, tanárokat egyaránt, hogy a rendkívüli körülmények között is hittel végezzük feladatainkat. Igazgatónő beszéde után iskolánk legfiatalabb diákjai közül ketten: Kovács Kamilla és Király Regő köszöntötte diáktársait Szabó Ildikó: Elsős leszek című versével.

Ezután Corelli Savabande című darabja csendült fel Ignácz László tanárúr, Szolyka Levente és Kohán Gergő előadásában.
A Szózat eléneklése előtt, az ünnepség záróakkordjaként sokunk gondolatát fogalmazta meg Bártfai Judit egyik verse, amelyet Aros Vivien tolmácsolt a hallgatóság felé.

Grajczárikné Jónizs Éva, Koncsolné Kecskés Katalin
fotó: Vajdicsné Keczán Ibolya