Advent első gyertyagyújtás

Advent a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában

2020. november 15-én megkezdődött a karácsonyt megelőző böjti idő. Minden osztályban jelzi a hatgyertyás adventi koszorú, hogy karácsony készül.
Az iskola adventi koszorúján az 1. gyertyáját Kovács Csaba atya gyújtotta meg , miután megáldotta a koszorúkat. Ezután a 7.a osztály kedves műsorát hallgathattuk meg az iskolarádión keresztül. Felkészítőjük Bagolyné Enyedi Erzsébet osztályfőnök volt.

„Egy verőfényes és szeles márciusi napon egy kisfiú a nagypapája segítségével színpompás papírsárkányt eregetett a kék égre.
A szél egyre magasabbra vitte a sárkányt, mígnem már csak egy egészen kicsi pontocskának látszott. A zsinór letekeredett és követte a sárkányt a magasba, de a nagypapa jó erősen odakötötte a kisfiú csuklójához.
Odafenn a nagy kékségben a sárkány nyugodtan lebegett követve a légáramlatokat. Arra repült két fecsegő galamb, akik ráérősen csatlakoztak a sárkányhoz és megcsodálták színeit.

-Te aztán kicsípted magad, barátom – mondta az egyik.
-Rajta, gyere velünk, versenyezzünk – mondta a másik.
-Nem lehet – válaszolta a sárkány.
-Miért nem?
-Hozzá vagyok kötve a kis gazdámhoz, aki lenn van a földön.

A két galamb lenézett

-Én senkit sem látok – mondta az egyik.
-Látni, én sem látom – felelte a sárkány –, de biztos vagyok benne, hogy ott van: mert néha érzem, hogy megrántja a zsinórt.

Légy boldog, ha Isten néha megrántja a zsinórodat. Nem látod őt, de hozzá vagy kötve. És nem hagy elveszni. Sohasem.”

Áldott Adventet kívánunk Mindenkinek!