BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
Home / Hírek / 2017.06.25. Silimonné Rácz Andrea méltatása

2017.06.25. Silimonné Rácz Andrea méltatása

 A kitüntetésre javasolt kolléganő már a főiskola utolsó éve alatt kapcsolatot épített ki az akkor szinte reménytelenül, mindössze 4 gyermekkel induló görögkatolikus iskolával.

A Zemplén – hegyaljai gyökerek szívósak, s kitartóak, Ő mert, és jelentkezett Nyíregyházára.

Felcserélte a hegyeket a síkságra, a szabolcsi homokra és lett a második tanévét kezdő kis iskola elsőseinek napközis nevelője.

Tapasztalt Társa és az Ő rátermettsége folytán a következő tanévtől osztályfőnökségre kapott felkérést, melyre örömmel vállalkozott.

Isten kegyelméből és a szülők bizalmából egyre inkább gyarapodó iskolának, majd többcélú intézménynek igazgató helyettese lett.

A rábízott feladatokat mindig nagy odaadással, precízen és pontosan végezte és szívesen mentorálta a pályakezdő belépő munkatársakat.

Pedagógiai szakmai munkája töretlen ívet mutat; házasságkötése is osztályában családi ünnep volt. Még a két gyermeke születése idején is tanult és képezte magát.

Vallásos gyökerei Komlóskán erednek és Tolcsván acélozódtak; a sárospataki főiskolás évek erősítették a hivatását.

Mai napig (közel 20 éve) az élete az iskola és az osztálya!

Hűsége az egyházhoz és választott hivatásához példaértékű!

Silimonné Rácz Andrea – a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium intézményegység –vezetőjének – élete és munkája követendő példa minden pedagógus számára!

Érdekelhet

Kedves SZMK-s Szülők!

Kedves SZMK-s Szülők! 2017. szeptember 26-án (kedden) 17:00 órakor a szülői munkaközösség értekezletet tart az ...